Povestea mea

M-am născut într-un oraș mic de provincie, într-o zi de vară ploioasă și friguroasă, neobișnuită vreme pentru acest oraș despre care statisticile spun că este cel mai însorit din Romania. Tom Sawyer a fost prietenul meu imaginar – însă curajul și curiozitatea mea nu s-au ridicat niciodată la nivelul lui. Prietenii mei reali Ioana, Adrian și Mihaela m-au acompaniat în joaca de-a doctorul și farmacistul naturist care alegea cu grija plante, le usca și le prescria celor suferinzi, construcția căsuței din copac, joaca de-a arheologul care descoperea și studia scoici într-un șantier din apropiere imaginandu-și cum acest pământ era fundul oceanului în vremuri străvechi, joaca de-a inginerul constructor care transporta nisip cu basculanta, joaca cu pisicile și pisoii din cartier.

Călătoria mea interioară a început la vârsta de opt ani când am conștientizat că există un „ceva” inefabil care însuflețește corpul fizic, o minte care dă comenzi părților din corp pentru a executa niște acțiuni dar și trăiri interioare, emoții, sentimente și senzații. Atunci au apărut curiozitatea și pasiunea de a afla mai multe despre fiinţa umană și dorința de a deveni medic. Viață îmi pregătea însă o altă cale…mai ocolită.

Am absolvit Facultatea de Cibernetică din cadrul ASE București, Masterul în Studii Transculturale Est-Europene la Universitatea Liberă Berlin care par la prima vedere să nu aibă o legătură evidentă cu dorința mea. Sunt recunoscătoare Vieții fiindcă fără aceste studii nu aș fi putut avea viziunea sistemică integrativă corp-minte-suflet-spirit de mai târziu.

Ulterior am absolvit Facultatea de Psihologie din cadrul Universității Titu Maiorescu, programul masteral de formare în psihoterapie integrativă la Asociația Română de Psihoterapie Integrativă (A.R.P.I.), programul masteral de formare în psihologie clinică la Asociația de Consiliere și Psihoterapie Psihanalitica București. Am urmat numeroase cursuri de specializare şi de formare printre care: Psihoterapie corporală relaţională (Julianne Appel-Opper, Germania), Psihoterapia traumei (Albert şi Michelle Zandvoort, Marea Britanie), Tratamentul traumei prin experimentare somatică (Giselle Genniard, Marea Britanie), Hipnoterapia cognitiv-comportamentală la copii, adolescenți și adulți (Viorel Lupu, Cluj, România), Abordare psihosomatică a terapiei de cuplu (A.R.P.I), Psihoterapie integrativa cuantică (A.R.P.I.), Transă Generativă (Stephen Gilligan, S.U.A), Mandale de Lumina (Ramona Gherasim), Abordarea terapeutică a consumului de substanţe (Alina Neagoe).

De asemenea, am participat la programe de dezvoltare personală, cursuri și workshop-uri pe diverse teme printre care: dezvoltare personală cognitiv-comportamentală (Lucian Negoiță și Cristian Manea), dezvoltare personală prin psihodramă (Nadia Cupsa), psihogenealogie – psihogenograma (Gabriela Popescu) și artgenograma (Madalina Groseanu), Analiză Tranzacțională (Gabriela Popescu), Constelații Familiale (Gabriela Popescu), Constelații Familiale ca ritual (Cornelia Nicola), Tehnici Terapeutice Transpersonale (Ana Maria Stefanescu și Lyudmila Scortescu), Sandplay (Daniela Marinescu), Referențialul Nașterii (Georges Colleuil), Visare Activă (Robert Moss), Arhetipuri (Mioara Olimpia), Human Design (Ioan Nistor), Cheile Genelor (Alexandra Chiru, Orlando Stoicescu și Adrian Constantinescu), Tehnici Terapeutice prin Artă (Adela Talpes), Restructurare Cognitivă și Mindfulness (Sarah McKay), Qigong – armonizarea nivelurilor ființei: psihic, fizic, spiritual (Alexandru Pap), Tehnici Sundao (Master Yu), Practica coerenței inimă-creier (Greg Bradden și Joe Dispenza), Biologia Convingerilor (Bruce Lipton), Călătoria înaintea nașterii (Howard G. Charing), Tehnici de detoxifiere psihosomatică, Tehnici Inca de Întoarcere la Bucurie (Jorge Luis Delgado), Remedii florale Bach, Apiterapie.

Am lucrat mulți ani în companii multinaționale în Romania și străinătate pentru ca în 2015 să revin Acasă de unde ofer servicii de consultanta well-being şi dezvoltare personală în ședințe individuale și de grup, în limba română și engleză.