Miracolul iubirii

Capacitatea omului de a recunoaște tiparele după care funcționează zi de zi este rezultatul muncii depuse cu el însuși. Calitatea de observator o dobândești aprofundând propria existență. Te responsabilizează. Observatorul nu este altceva decât vocea maturității afective care îți dictează un nou program de funcționare. Daca atat observatorul este prezent, cât și intuiția, poți controla mintea. Deși mintea este in rațional, in cea mai mare parte din timp este irațională. Nu ai cum sa realizezi paradoxul fara a-ti dezvolta calitatea de observator.

Mintea, când se știe observată, încetinește programele pe care le rulează. Abia atunci ai șansa să alegi ce anume îți este cu adevărat folositor și ce nu. Abia atunci se întâmplă miracolul metamorfozic. Programele care până de curând îți complicau existența, se preschimba. Pentru că totul e schimbare. Tocmai de aceea nu funcționează metoda băgatului sub preș. Nimic nu dispare. Fiecare amintire conștientă și inconștienta, fiecare emoție rezultată din amintiri rămâne în memoria noastră afectivă. Programele apar ca rezultat al emoțiilor noastre. Să speri că ceva dispare sau sa ți dorești să dispară din propriul eu este prima manipulare a minții.

E greu de acceptat că mintea, care reprezintă raționalul, te poate sabota in asemenea mod. Daca am privi mintea ca pe un aliat supus greșelii, atunci am observa incoerenta in anumite gânduri. Dar pentru asta e nevoie de o deschidere imensa, de o detașare de tot ceea ce știm. Procesul se aseamănă cu o moarte clinica. Să te omori pe tine, cel la care tii atât de mult. E atât de simplu … cu cat esti mai atașat de un gând, de emoție – un program, cu atât mai mult te identifici cu el. Dar tu nu ești programul. Moartea și Invierea lui Iisus le putem experimenta la nivel individual, in interiorul nostru. Cu singura condiție să nu ne dorim moartea vechiul eu, ci doar schimbarea.

Și, deloc surprinzător, ceea ce experimentam la nivel individual, se propagă la nivel colectiv. Te vindeci pe tine, se vindecă și alții împreună cu tine. Suntem un tot provenit din sursa divină, interconectați la nivel de corpuri subtile. Poate de aceea, de multe ori, ne dorim sa ne vindecam mai mult pentru alții și mai puțin pentru noi? În sinea noastră știm că fiind sufleteaste bolnavi, îi îmbolnăvim pe ceilalti. Sufletul tau știe toate lucrurile acestea, mintea nu are de ales.

Mai devreme sau mai târziu, in ritmul fiecăruia, mintea va coborî în inimă. Și atunci vei fi capabil de miracole. Tu vei fi un miracol. Al iubirii.

M.T.